Elvis - toastad inte bränd!!!

Nu ska jag tillägna ett inlägg till en mkt charmig liten sköldpadda vid namn Elvis!!! Elvis rockar fett, han är den bästa serien som nånsin funnits, hatten av för Tony Cronstam som gav honom liv.


image32






Elvis in a nutshell...



Mistfull thinking

image28


Min bröllopsklänning, utan någon som helst tvekan är det endast denna klänning jag ska ha på mig om jag gifter mig. Ingen annan kommer någonsin duga. Det här ÄR den perfekta klänningen no doubt about it.

Love to you all...

Photoshop experience

image26


Yeeeehaaa...
Jag gjorde det. Detta är min första egengjorda bild i Photoshop. J-vla program att vara krångligt men det gick. Självklart är det här väldigt basic men jag är i varje fall nöjd.

"Blink"

Peekaboo

image25

Kan det bli sötare än såhär???
Svar: NEJ

Gulligt gulligt gulligt gulligt
Jag känner mig omsvärmad av alla gravida kvinnor. Min bästaste bästaste vän sedan första klass (alltså 22 år sedan vi träffades jisses) ska ha barn inom 2-4 v. Hon är huge men det är ok, det ska man vara när man snart ska föda. Det hör liksom till vännen förstår du. Men snart är det över och det är det som räknas. Denna gulliga bild på bebben tillägnar jag henne.
Sen så är det en till tjej i vännerkretsen som ska ha barn fast i maj. Men det syns inte än, fast hormonerna sätter sig ändå. Farligt farligt.
Jag ska nu vara ärlig och skriva om min hemliga hemliga hemligaste önskan att få en liten bebistjej innan jag "stänger butiken" så att säga. You know.
Men vadå, jag kan väl få drömma el hur? Vet väl jag att det inte finns några garantier, och säkert är det en del som säger att "jamen vadå, du har ju redan två friska barn varför äventyra det" el "man ska inte skaffa flera bara för att tillfredställa sin egen önskan" bla bla bla osv osv osv. Urk säger jag  bara. Jag vill kunna drömma okej!!! Sen får vi se hur det blir. Jag skulle aldrig bli ledsen över att få en pojke till jag vill bara ha både och that´s all.

Love and kisses and  hugs


Hallelujah

Kan någonting jag nånsin hört bli vackrare än det här? Vilka röster och vilken vacker vacker sång. Den här sången vill jag ha framförd på mitt bröllop (dvs om jag nånsin gifter mig förstås).


Islandshästen - Gudarnas häst

Min dröm är att någon gång kunna köpa en islandshäst, denna ras kallas gudarnas häst och det stämmer. Det finns inte riktigt någon ras som är så speciell som denna. Bördiga från det karga och vackra Island är det här en överlevare som klarar i princip allt, kyla vind och blåst. Dom är små som ponnies men kan ändå bära en vuxen man i flera mil utan synbara problem. Helt enkelt ett fantatiskt djur!!! Synd bara att priset är därefter!! sniff sniff...  Här nedan är en häst jag hittade via hastnet.se Han är perfekt. Så vacker... Synd att man inte kan ha dom på balkongen bara ;o)

image24

Fullmåne

Det är fullmåne idag har ni sett? Aooooohhhhhhhh då ska man yla mot månen som en riktig varg!!! Det är lugnt och stilla ute nästan ingenting hörs. Lite läbbigt. Synd att jag såg skräckfilm igår då. Huga riktigt bra filmer också. Utan att få mardrömmar, vilken prestation!!!

Jag tänder ett litet ljus för avlidne Heath Ledger och sänder mina varmaste tankar till hans familj och hans lilla dotter som hjärtskärande nog är nästan lika gammal som min Liam. Så grymt och sorgset detta känns. Jag ryser när jag tänker på att han var lika gammal som jag är. Och jag undrar inom mig hur mkt smärta han måste ha känt, gång på gång bevisas det att pengar och berömmelse aldrig någonsin  kan köpa dig lycka!!!

Vila i frid Heath må du finna lycka i nästa värld...






Back from Spain ;o)

Alrighty then... Det var skönt i Spanien, lite väl kallt för min frusna smak men helt okej mitt på dan. Inget solande för mig som sprang omkring i långärmad tröja med ståpäls mestadels hela tiden. Danne trodde jag var dum i huvet typ. Han råpressade såklart och blev megabrun på typ två dagar. Morr. Men men jag har ingen lust att få hudcancer så jag fortsätter som blekfis tror jag. Blev lite brun i ansiktet det får räcka.

Men det var skönt att ha pojkarna i villa. Dom var ute hela dagarna och lekte, så skönt att  bara öppna dörren och släppa ut dom. Dom var självklart inte snälla hela tiden utan det blev en hel del bråk. Dannes mamma ruttnade ordentligt på dom dom sista två dagarna. Hon är inte riktigt van vid att vara med dom dygnet runt det märks. Nu märker hon att dom inte är så snälla som hon tror. En nyttig läxa kanske?

Här lägger jag in lite info om Torrevieja, staden där vi var↓

           
Torrevieja är en av Spaniens omtalade kuststäder utmed Medelhavets lockande stränder i Alicantes provins: Staden ligger 4 mil från provinshuvudstaden. Området tillhör regionen som kallas för Vega Baja och den fasta befolkningen uppskattas till ca 98.000 invånare.Staden är belägen inte långt från Alicante, endast lite mer än 4 mil skiljer. Elche och Murcia är också närbelägna: 2,3 mil till Elche och 5,3 till Murcia. Främst är området välkänt för sina naturparker: Saltlaguner och skarpa, bergiga kustområden är karakteristiska i provinsen. Klippiga vikar, som om de vore "minifjorder" ger Torreviejas kustlinje en attraktiv karaktär utan jämförelse, Tillsammans med det milda Medelhavsklimatet  är Torreviejas natur en av Europas naturjuveler.Yta: 33 kvadratkilometer. Kuststräcka: 20 km. Grönområden: 11 kvkm skyddad Naturpark och grönområden. Staden är omringad av bergskjedjan "Sierra Escalona" (San Miguel de Salinas), kanalen "Río Segura" (Guardamar del Segura) samt åkermarkerna i Vega Baja området. Milt klimat. Nederbörd under 180 liter per kvadratmeter per år

Stranden i Torrevieja  ↓

La Mata
           
Till stranden La Mata är det bara 200 meter och inne i centrum finns affärer, shopping och nöjen. Mellan de orange bojorna är det tillåtet att snorkla fisk. Playa de le Mata  är 2500 meter lång och kantas av en trevlig strandpromenad, La Mata är i stort sätt sammanlänkad med stranden Los Locos med hjälp av strandpromenaden. La Mata är den enda stranden som har Jet-ski uthyrning men alla stränder har småbåtar att hyra. Los Locos ligger närmare Torrevieja centrum, och är 780 meter lång sandstrand på klippor.

Mer info...

Torrevieja befinner sig på Costa Blancas soliga kust, i södra delen av Alicanteprovinsen, cirka 43km söder om Alicante och endast 35km till El-Altet flygplatsen. När Mellaneuropa fortfarande befinner sig i vinterskrud så blommar mandel- och apelsinträden redan på Costa Blanca. Stränderna kan användas en stor del av året faktiskt långt in på hösten och ibland ända till mitten av november.

 

Den spanska miljön på Costa Blanca runt Torrevieja med de två stora saltsjöarna i Torrevieja och La Mata, klassas av Världshälsoorganisationen (WHO) till det mest hälsosamma klimatet i Europa med över 340 dagars sol per år. Lagunerna är naturreservat som tillsammans med sina övriga naturområden täcker över femtioprocent av kommunens yta.


Sådärja lite att läsa el hur? Enjoy...

Här kommer en mysig bild.


Många kramar

A.


Besiktning oh oh...

Hello

Idag ska jag besiktiga bilen, är riktigt nervös för att den inte ska gå igenom. Är även nervös över att göra det själv. Det går nog bra hoppas jag men man vet aldrig. Måste dra från jobbet snart då jag har tid 15:10. Wish me luck ok!

För att tydliggöra för min kära lillesyster så JA jag ska åka till Spanien. Åker på lördag nån gång på eftermiddagen från Skavsta i Nyköping. Vi måste alltså ta bilen först dit. Det lär bli roligt, Dannes päron är ju med och vi har hyrt bil så vi ska nog åka runt lite. Fast gå i affärer har jag egentligen ingen lust med (eftersom jag är pank) men det lär ju Dannes mamma vilja göra, hon älskar att bränna pengar på skor och väskor i Spanien. Självfallet då det är så billigt. Sniff sniff jag vill också ha en fin äkta skinnväska. Det får dröja till nåt annat år.

Jag siktar verkligen på att få iväg familjen till Gotland i år. Mamma och co ska åka i sommar och jag slängde ut en trevare att vi nog också följer med då. Varken Danne el mamma har nånsin varit på Gotland vilket är skandal. Jag själv har varit där tre ggr. Alla lika underbara. Mysigt mysigt.

Först hade vi verkligen stora planer jag och Danne på att flytta till Gotland. Vi kollade upp det här med jobb och allt. Jag står i bostadskö där tom. Men på nåt konstigt sätt så ändrade vi oss.

Hjälp klockan är mkt nu måste jag snart springa iväg.

Fortsättning följer ikväll...

En dag som alla andra :o)

Jaha, onsdag halva veckan har gått. Skönt. Försöker att inte stressa upp mig över flygresa med 2,5 åring som har börjat att trotsa ni vet 3-års trotsen!!! Huga! Men annars ska det väl bli trevligt även om vi inte direkt har nåt överflöd av pengar att strö omkring oss. Vi får ha kul ändå... Undrar om det går att bada i poolen??? Kanske för kallt nu. Skulle visst bli 20-22° nästa vecka vad jag förstod. Bra då behöver man inte frysa det är ju faktiskt deras vinter där nu. Men inte våran...
Det funkar bättre att köra bil nu när snön återigen  har försvunnit men men inget som säger att den inte kommer tillbaka. En sak märks, smakar det så kostar det också. Snart ska skatten betalas, behövs nån ny stång el nåt under bilen 1000 kr, nästa vinter måste det inhandlas nya vinterdäck dyrt. Sommardäcken vet jag inte hur dom ser ut, jag hoppas dom håller den här säsongen hoppas hoppas... För att inte tala om bensinen fi fan säger jag bara. Så dyrt så dyrt... Men så skönt att bara sätta sig i bilen och åka hem. Att slippa stressen med att passa tiden till bussen, till tåget, till anslutningståget osv osv osv... Guld värt.

Ska hem nu och titta på Liams pass som blev färdigt idag. Tur det! Han är visst jättesöt sa Danne som hämtade det. Gullegrisen är bara söt på kort nu förtiden. Burr. Ungar alltså. Man måste uppleva dom för att förstå vidden av dom olika trotsåldrarna. Har via min kära systers blogg hittat till nåt som heter deviantart.com helgrym sida med konst i olika former. Så fina foton, jag älskar att samla på sånt. Här kommer lite smakprov. Undrar när jag kan åstadkomma nåt sånt här??? Min hemliga dröm ju, att kunna foto professionellt. Måste bara ha en kamera förstås. Hmmm...

image20

Galet snygg bild !!!

image21

Den med, lite annorlunda tycker jag...

image22

Så sorgsen på något sätt. Tagen i Polen (Danne är halvpolsk så den här ska jag visa honom).

image23

Rofylld men samtidigt ensamhet... Mkt vackert foto...

Kram tills vidare

Work work work...

Jobb igen. Mkt jobb!!! Noll och ingen tid att uppdatera bloggen på jobbet. Får alltså sätta mig nu en stund. Har inget speciellt att skriva om idag. En vanlig hysterisk dag. Eller? Fick min semesteransökan för nästa vecka klar idag. Vart bär det av då??? Torrevieja Spanien here I come!!! Blir det nån vila tro? Det får tiden utvisa...

image19

Såhär ser huset ut men det var ett tag sedan vi tog kortet så nu är det mkt förbättringar gjorda. 

Ddet ska vara varmt och skönt tydligen så lite rekreation blir det nog. Härligt härligt...
Too be continued...


Här vill jag bo!!!

Ok i den bästa av världar så har jag obegränsat med pengar och kan skaffa mig precis det jag  vill ha (yeah right) och det här är vad jag skulle skaffa mig isåfall.
Ett Lima timmerhus precis så här. Hmm måste gräva fram bättre interiörbilder. Helst då nånstans uppåt Dalarna, det passar nog inte att bygga ett timmerhus här i Stockholm. Eller? Kanske utåt Nynäshamn???? Men tomtpriserna är hutlösa tom där.

image17

Har hittat ett snickeri i Leksand tror jag som gör precis såna möbler jag vill ha plus att dom tar specialbeställningar halleluja (undrar vad det kostar bara gulp...)

image18

Kan det bli vackrare än såhär??? Måste tipsa mamma... Hon kommer dö....

Love to you all...

Bambi (a.k.a jag) på hal is (torsdag 3/1)

Vilken pärs, fy sjutton säger jag bara. Var för stelfrusen igår för att kunna skriva ner min story, försöker komma ihåg allt ur minnet idag istället. Hmmmmmmmmmmmmmm. Minnet är kort tyvärr.

Hade jättekul igår eftermiddag. Slutade jobbet tre och tänkte hämta barnen före fyra. Enkelt enkelt, skulle bara köra hem. Om alla minns så var det MKT MKT snö igår och dåligt plogat (som vanligt i Stockholm). När jag åker till jobbet så kör jag igenom ett litet villaområde med en brant backe på slutet. Tog den vägen till jobbet på morgonen och tänkte naturligtvis inte alls på att det nog var väldigt halt nu såhär på eftermiddagen när det blivit kallare och folk kört där hela dan och plattat till snön. Nädå jag tuffar glatt på tills jag kommer till mitten av backen och märker att jag inte kommer längre. No panic no panic (my ass att det gick). Får i varje fall hjälp av en vänlig villapappa (som förmodligen bara ville komma ner själv) att backa nästan ända ner igen. Anywa precis när han har sagt "nu behöver du bara svänga lite till vä så är det lugnt" och slagit igen dörren så kommer det nåt satans freak som har så himla bråttom uppför backen. Han är på väg att krocka med mig som får stora hispan då jag tror att han ska köra rakt in i mig och därigenom vrider ratten till vä och släpper på bromsen lite. Jättebra verkligen, känner hur hela bilen helt plötsligt får ett eget liv och bara glider iväg, slurp.... Rakt ner i ett litet dike vid vägkanten!!!! Lyckat Alex lyckat... Såg verkligen fram emot att ringa Danne och Wolle (mammas man) och förklara att nybörjaren kört av vägen och inte kommer därifrån. Som om dom inte har nog med fördomar mot kvinnor bakom ratten. Urk!!! Får sen vänta minst 40 min på att Danne ska komma eftersom wolle den sopan har körförbud på mammas bil och inte kan komma. Snacka om att få abstinens när jag sitter där. Jag törstar efter lite mänsklig kontakt, nån att prata med som försäkrar mig med vänlig röst att "detta kan hända vem som helst lilla vän". Till råga på allt så har jag noll batteri i mobilen och är därför livrädd att den bara ska stänga ner, hick vad gör jag då. Skam skam skam att behöva gå och ringa på nån och tigga om hjälp. Fy vad pinsamt. Till slut så kommer då ändå Danne men han får inte upp bilen, han försöker backa upp istället för att köra fram och lyckas då spräcka bakspoilern mot en liten mur som vi inte såg eftersom det var snö över. HURRA kan dagen bli mer perfekt än såhär??? Då kommer som en, räddande ängel, en liten bärgarbil körandes nerför backen. Vi måste ha sett desperata ut för han stannar och försöker hjälpa oss. Till slut tar han sin vinch och drar bilen upp ur diket. VICTORY AT LAST! Äntligen är bilskrället uppe. Översvallande tack till "Svempas bärgning" som räddade oss. Då får Danne för sig att han ändå ska pröva att åka upp för backen (god damit, här lyckas man få upp bilen och så ska "the man" minsann visa var skåpet ska stå tror han. Kom han upp ?????????????????????????? Nej han kom inte upp HA jag sa ju det. Men typiskt nog så lyckas han backa in på nåns uppfart och vända bilen så han kan köra ner igen. Plus att en äldre man fastnar samtidigt på ungefär samma ställe som mig men han backar också ner igen och svänger till hö istället helt utan problem. Morr, jag måste verkligen lära mig att köra i dåligt väglag. Nå, jag tog Huddingevägen och sen upp på Lännavägen hemma at last efter tre timmars pärs. Detta är inget jag rekommenderar. Jag har lärt mig min läxa - håll dig till dom större vägarna vid taskigt väder!!!!

Klart slut.... ♥


Min man i huset.

Min Daniel...Som jag älskat så länge som 13 långa år.... Och Jonathan förstås...

image16

Smile and the world will smile with you

Två av mina vackra systrar!!! (moahahaha Isabell lär inte bli glad!!! he hehe)

image10


Nu är dom tre!


image11

Och så med stora lillebror...

image12

Min fjärde fina syster och buspojken Jonathan..

image13

Och Ebap alias Liam (han kallade sig själv för "Ebap" innan han kunde säga Liam)

image14

Båda mina vackra pojkar (med en del smärre blessyrer efter slagsmål på dagis illa illa!!!)

image15


Någorlunda bra bild på mig

Någorlunda bra bild på mig

Observera att jag skrivit "någorlunda" ska verkligen försöka gräva fram något bättre än detta. Burr. Jag ser inte klok ut. Suck varför fastnar inte jag på kameran för? Not fair!!!

:o)

Snökaos råder...

Herregud som vanligt snö i Stockholm lika med kaos kaos kaos och vägar som inte går att köra på, Jag som är relativt nykläckt på det här med körning begav mig ändå modigt till jobbet med andan i halsgropen. Började med att köra fast i snön vid dagis där det absolut inte var plogat (j-vla sk-t!!!!!) Som tur var hjälpte en snäll pappa mig på traven så jag kom loss igen. På darriga  ben fortsatte jag sedan min färd. Det gick, knaggligt sakta men någorlunda säkert kom jag fram, en timme försenad till jobbet. Det var den flexen det.

Jag visste att det skulle bli såhär. Snö nu!!!! Varför nu? DET HAR REDAN VARIT JULAFTON! Enda dagen på året det ska vara snö. Men nejdå! Det ska komma nu och ligga kvar till typ juni. Vilken prövning.

Är på jobbet nu och borde därför bevisligen jobba lite, därför bjuder jag er farväl...

Ps. såg Greven av Monte Cristo igår, vilken suveränt bra rulle!!!! Ds...


image8

image9

I love Tatty Teddy  ♥♥♥


2008 här kommer jag

Jaha fyller alltså 29 detta året. Good damit, old old old old. Jag börjar känna försmaken av en begynnande 30-års kris. Inte bra, inte bra alls. Jag har inte tid med några fler kriser nu. Det här ska ju bli året då allt blir så där tiddelipoh-bra el hur? Hmmmm, vi får väl se. Det snöar nu, typ två mån försent! Vem vill ha snö nu säg, den skulle ha infunnit sig till lucia och julafton för att sedan torka bort lagom till trettonhelgen! Är inget snö-fan och klarar mig bra utan. Firade lugnt, mkt lugnt, på nyår med Dannes päron, vi åt middag och satt sedan alla och sov i soffan i väntan på att klockan nån gång skulle slå tolv så man kunde gå och lägga sig!!!! Skönt ändå. Pojkarna orkade hålla ställningarna till nio och halv elva sen stöp dom i säng. Tappert försök grabbar, kanske om två tre år säg.

Ska nu gå och hämta barn på dagis.

Love


Alex.

RSS 2.0